Een polyester ondervloer is een vloer om de badkamer waterdicht te maken. Hiervoor is polyester een prima product. Dit is ter voorkoming van lekkage, waarbij de schade vaak hoge kosten met zich mee brengt. Deze ondervloer kan na het leggen betegeld worden.

Voordelen van polyester ondervloeren:

   • Waterdichte badkamervloer
   • Geen hoge instap in de badkamer, de polyester vloer en een hechthouten plaat is samen ongeveer 2,5 cm. Bij zwaluwstaartplaten + beton + afdekvloer is dit ongeveer 10 cm.
   • De vloer is licht, 2 kg per m2, beton ongeveer 250 kg per m2. (ideaal voor woningen met een lichte balklaag)
   • De vloer is de dag na het leggen al betegelbaar.

Ondergrond houten platen: 18 mm multiplex. De vloer moet geheel vlak en goed vast geschroefd zijn, zo min mogelijk naden tussen de vloerplaten en wanden laten.

De drain kan ook worden gelamineerd in de ondervloer. Doucheput of drain dienen van te voren bekeken te worden, niet alle soorten zijn geschikt in combinatie met polyester, dit vergt extra aandacht.

Er wordt 15 cm van de wanden meegenomen met het lamineren zodat er een waterdichte bak ontstaat. Als de vloer klaar is wordt deze ingestooid met zand zodat er een ruw oppervlak wordt gecreeërd waardoor er een goede hechting ontstaat voor de tegellijm.

Op deze manier kan er ook een polyester afwerkvloer worden gemaakt, deze kan ingestrooid worden met antislip  of afgecoat worden zodat er een gladde vloer ontstaat, bv. voor openbare toiletten.